EKMEK BALIĞI (YUMURTALI EKMEK)


      Herkese merhaba, bir kaç gündür bilgisayarım bozuktu.Anladım ki ben     internetsiz yapamıyorum.Nasıl canım sıkıldı, nasıl canım sıkıldı anlatamam. Neyse yine burdayım,iyi ki burdayım.Bu gün tarif olarak kızlarımın kahvaltısıyla karşınızdayım.Hemen herkesin bildiği ekmek balığını hatırlatmak istedim. Küçükken bizim evde sıkça yapılırdı, çocukluğumda çok severdim.Düşündümde evlendiğimden beri neredeyse hiç yapmamışım.(11 yıldır)Ekmek balığını kızlarım, benim kadar sevdi diyemem ama o kadar değişkenler ki bir süre severek yedikleri şeyleri yemez oluyorlar.Bu yüzden daha sonra yeniden denemeyi düşünüyorum.

    MALZEMELER

  6 dilim ekmek

  3 adet yumurta

  Yarım su bardağı süt

  tuz, sıvıyağ



    YAPILIŞI

   Yumurtalar çırpılır.Süt ve tuz eklenerek yine çırpılır.Ekmek dilimleri yumurtaya bulanıp kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.Tavaya çok fazla yağ koymanıza gerek yok.Domates, peynir, zeytin ve tabi ki çay eşliğinde afiyetle tüketilir.Böylece evdeki bayat ekmeklerde değerlendirilmiş olur.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler