Herkese merhaba, çok istediğim halde bloğumla ilgilenecek vakit bulamıyorum bu günlerde.Sabahtan akşama kadar koşturuyorum, 24 saat yetmiyor...Bir çok tarif birikti eklenecek, bir yerden başlamak lazım değil mi?Başlamak neyse de gerisi gelse...Bu gün hardalın tadını sevenler için güzel bir salata tarifim var.Rokayı genellikle soğanla birlikte balığın yanında tüketiriz, ya da peynirli roka olarak kahvaltıda.Bu tamamen farklı bir tat.İşte tarifi...
MALZEMELER
2-3 demet roka
yarım su bardağı aşurelik buğday
kaju fıstığı
Sosu için:
2 yemek kaşığı hardal
1 limon suyu
zeytinyağı, tuz
YAPILIŞI
Rokaları yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra, çok ince olmayacak şekilde doğrayın.Yarım su bardağı buğdayı pişirin, yaklaşık bir su bardağı pişmiş buğday elde edeceğiz.Pişirdiğimiz buğdaylar iyice soğuyunca doğranmış rokaların içine katın.
Sos için gerekli malzemeleri çırpın, koyu kıvamlı olacak (limonunuz çok suyulsa miktarı azaltabilirsiniz)Hazırlanan sosu salataya ekleyin, iyice karıştırın.Son olarak kaju fıstıkları ekleyin ve karıştırın.Salata hazır.Değişik lezzetlerden hoşlananlara önerilir.Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder