Çok fazla acı tüketen bir aile değiliz ama evde bu tür şeylerin bulunmasından yanayım.Kış aylarında bir çok yemeğin yanında güzel gittiği gibi misafirleriniz için de bir seçenek olabiliyor.Ben 1 kg biberden hazırlıyorum turşumu bize bir kış yetiyor.Şu an pazarlarda bolca var bu biberlerden, yapamak istiyorsanız tam zamanı derim.Bu arada fotoğrafı gece çektiğim için pek güzel çıkmadı.Tarifi sevgili Cevriye ablamdan almıştım.
MALZEMELER
1 kg Maraş biberi için;
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağından biraz az tuz
5,6 diş sarımsak
YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp genişbir tencereye koyun.Üzerine diğer malzemelerin hepsini atın.Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.Ara sıra kontrol edin.Biberler yumuşadığında hazırdır.
Notlar:
Kullanılan çay bardakları normal boyutta olanlardan,büyüklerden değil.
Soğuduktan sonra cam kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
Pişerken mutfak pencereniz açık olsun ve aspiratörünüz en yüksek ayarda çalışsın ki acı buharlar genizinizi yakmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder