ŞEFTALİLİ DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ


   Ramazan ayı  gelir de  güllaç tarifi vermemek olur mu?Olmaz tabi.Geç bile kaldım, çünkü güllacı çok severim, hem hazırlaması kolaydır, hem de hafif bir tatlıdır.Daha ne olsun değil mi?

  Bu sefer biraz değişiklik olsun diye şeftalili, damla sakızlı güllaç yaptım.Sevgili arkadaşım Özlem'e giderken götürdüm, güzel bir sohbet eşliğinde afiyetle yedik.İşte tarifi...

     MALZEMELER

  1,5 kg süt

  1,5 su bardağı toz şeker

  250 gr güllaç

  1 Paket Dr. Oetker damla sakızlı vanilya

  1 adet şeftali

  ceviz




    YAPILIŞI

  Güllaç  paketlerinin üzerinde ölçüler verilmiştir ama ben pek onlara uymam.Tavsiyem 1 kg süte 1 su bardağı şeker yeterlidir.Yok ben tatlı severim diyorsanız siz miktarı arttırabilirsiniz.

    Süt ve şekeri kaynatın.Bu arada damla sakızlı vanilyayı  da katın.Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.Süt elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde hazırdır.İstediğiniz bir tepsiye bir parça güllaç yaprağı koyup üzerine süt dökün.(Yuvarlak bir tepside yapmıyorsanız, güllaç yapraklarını kuruyken elinizle kırıp istediğiniz boyutta ayarlayabilirsiniz.)

    Bu şekilde güllaç yapraklarını ıslatın ve ortasına geldiğinizde küçük küçük ve ince doğranmış şeftalileri  koyun.(Yufkadan peynirli börek yapar gibi)Kullanacağınız şeftali yumuşak olmamalı.Şeftaliyi dilemlemeden önce benim yaptığım gibi bir kaç dilimden kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkartabilirsiniz. Üzerine bolca ceviz serpin.Kalan güllaç yapraklarını yine sütle ıslatarak dizin.Eğer süt arttıysa kalanı da tepsiye güllacın üzerine dökün.Hepsini çekecektir.Buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirin.Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler