Bizim evde en çok sebze pişer.Genellikle et ve sebzeyi karıştırmayı pek sevmem.Eti et olarak yeriz, sebzeyi de zeytinyağlı ve tabi ki etsiz.İstisnalar olur bazen.Ancak dondurucumdan eti eksik etmem.Pişirecek sebze bulamazsam et pişiririm.Bu yüzden çok fazla et yemeği bilmem.Ama tarifini vereceğim baharatlı bonfileyi güzel yaparım doğrusu.Buyrun tarife...
MALZEMELER:
10 parça dana bonfile
tereyağ
tuz, karabiber, kimyon, kekik, köri
YAPILIŞI:
Tarifi çok kolay; bonfileleri çok az yağlanmış bir tencereye alıp, önce yüksek ateşte biraz çevirin, sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.Bu şekilde yaklaşık 20-25 dk. etler yumuşayana kadar pişirin.
Yanmaz tavada tereyağı eritin, tuz ,karabiber, kimyon, kekik, köri ile eklediğiniz etleri önlü arkalı kızartın.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder