Sevgili arkadaslarim buyrunn tatli yiyelim tatli konusalim dimi;))
Esimin israri uzerine yapildi bu tatlimiz..Uzun zamandir bana diyorduki;
_hani bir tatli yapmistin ici cevizli,elmali tarcinli?
_kurabiyemi?
_hayir serbet falan dokmustun iyi hatirliyorum hatta adi kalbura bastiydi! evet,evet kalbura basti..
_hayir olamaz..kalbura basti cevizli olur boyle bir tatli yaptigimi hatirlamiyorum..elmanin isine onun icinde??
_evet iyi hatirliyorum elmali,cevizli ustelik kalbura bastiydi o!!sen yap goruceksin...
Velhasil yaptik ama ben hala elmali yapip yapmadigimi hatirlayamadim:D
Ama gercekten lezzetli oldu hani kocis binevi hakli cikar gibi oldu sizde deneyin derim ben;)))
Gelelim elmali kalbura bastimiza;
Malzemeler:
- 1 paket yumusak margarin
- 2 yemek kasigi yogurt
- 2 yemek kasigi sivi yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 3 su bardagi un
ici icin:
- 2 orta boy elma
- 1 su bardagi kirilmis ceviz
- 1 tatli kasigi tarcin
Serbeti icin:
- 2.5 su bardagi su
- 2.5 su bardagi seker
- ceyrek limonun suyu
Margarinimizi yumurta,yogurt,ve siviyagimizla iyice yoguralim.Kabartma tozumuzu unla karistirip harcimizin icersine ekleyip yogurmaya devam edelim belki bu asamada birazdaha un gerekebilir kulak memesi yumusakliginda hamur elde ettikten sonra ceviz buyuklugunde bezeler yapalim.isterseniz bir kevgirin veya rendenin uzerinde avuc ici kadar acip icersine; rendeledigimiz elmalari biraz tavada pisirdikten sonra icersine ceviz ve tarcin ekleyip soteledigimiz ic malzememizi koyalim ve kapatalim.Yada benim yaptigim gibide yapabilirsiniz.Her bezeyi avuc iciyle actim, iclerine harci koyup kapattim.. bu islem bittikten sonra su meyva sularini ictigimiz pipetlerle uzerine rastgele delikler yaptim daha pratik oldu;))
Daha sonra 180°lik isitilmis firinda kizarana kadar pisirelim.Firindan cikar cikmaz soguk serbetimizi dokelim... tatlimiz hazir:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder