Allah kısmet ederse yarın itibariyle tatildeyiz.Bir hafta yokum.Bu hafta tatile gideceğimiz için pek fazla pazar alışverişi yapmamıştım.Dolaptaki şeftaliler gözüme çarptı.Bir hafta boyunca meyve olarak sadece kiraz yediğimiz için şeftaliler öylece kalmış.Bende onlardan marmelat yaptım.Bizim evde çok fazla reçel marmelat tüketilmez ama kurabiyelerde falan kullanırım diye düşündüm.İşte tarifi...
MALZEMELER
1 kg şeftali( 6 orta boy)
1 kg. toz şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Şeftaliler yıkanıp kabukları soyulur.Çekirdekleri çıkarılıp rondodan geçirilir.Tencereye alınan şeftalilerin üzerine şeker eklenir ve koyulaşana kadar kaynatılır.Koyulaşınca içine bir limon suyu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.Kaynarken köpük yaparsa almak gerekiyor.Soğuyunca kavanozlara konularak kaldırılır.Ben buzdolabında saklamayı tercih ediyorum.Görüntüsü, kokusu ve tadı oldukça güzel oldu.
Tavsiyem meyvelerin bol olduğu şu günlerde çeşit çeşit marmelatlar yapıp kaldırmak.Kışında bunları afiyetle tüketmek.Hoşçakalın canlarım, herkes kendine iyi baksın, mutfağınızdan bereket eksik olmasın.Tatil dönüşü görüşürüz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder