PEYNİRLİ KOLAY BÖREK


     Tatil bitti, ev döndük, güzeldi tabi ki ve de yorucu.Tatil sonrasının klasik işleriyle uğraştıktan sonra (çamaşır ve ütü) ancak bloğumla ilgilenebiliyorum.Şöyle bir baktımda ne güzel şeyler yapmış sevgili blogcular kekler, kurabiyeler, salatalar oh oh oh...

    Bir tarif eklemeden olmaz şimdi.Evliliğimin ilk yıllarında çokça yaptığım çok kolay, yaklaşık 10 dk da hazırlayıp fırına atabileceğiniz bir börek.Acil misafirlere yapılabilecek güzel bir alternatif.İşte tarifi...

   MALZEMELER

 5 yufka

 yarım su bardağı sıvıyağ

 1 yumurta

 1 su bardağı süt

 içi için peynir ve maydanoz



 

      YAPILIŞI

   Bir yufkayı tezgaha serin.
   1-2 yemek kaşığı sıvı yağla yufkayı yağlayın,
   Yufkanın yarısına peynirli içten koyun,
   Yufkayı kapatın,
   Elinizle yufkayı fazla sıkmadan büzüştürün,
   Ortadan ikiye kesin,
    Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları dizin.
   Bunları dizerken buruşukluğunun  bozulmamasına dikkat edin.
   Yufkaların hepsini bu şekilde dizdikten sonra, süt ve yumurtayı çırpın yfukaların üzerine dökün.
   Vaktiniz varsa bu şekilde 10 dk kadar bekletip öyle pişirin.
   Üzerine susam ve çörekotu serpebilirsiniz.
   200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

  Anlatımı biraz karışık oldu ama yapılışı gerçekten çok kolay.Bol bol resimlemeye çalıştım.Umarım işinize yarar.Bu arada yumurtalı süt karışımını dökmeden önce böreği dilimlerseniz, sosunu daha iyi emecektir.Ben unuttum bu sefer.Ben 3 yufkadan küçük borcama yaptım böreğimi.Beş yufkayla normal bir fırın tepsisinde yapabilirsiniz.Herkese afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler