Malzemeler
1 litre süt+1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı pirinç1 litre süt+1 kahve fincanı süt
1 su bardağı su
250 gr toz şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 tane vanilya
Yapılışı
Pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayıp süzün. Süte pirinci katarak, ocağa koyun. Kaynayınca toz şekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Pirinç ununu, 1 kahve fincanı soğuk sütle ezip sütlaca katın. Portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika kaynatın. Ocaktan alınca 1 paket vanilya katın. Fırın kaselerine paylaştırın. Fırının ızgara ayarını kullanarak üzerini kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder