Patatesi sevmeyen yoktur herhalde.Çocuklar başta olmak üzere özellikle de kızartmasına bayılır herkes.Ben haşlanmışını da severim, püresini de, yemeğini de, salatasını da, böreğini de...Türk mutfağının vazgeçilmez sebzesi olan patatesi bir de böyle denemek ister misiniz?
MALZEMELER
3 adet haşlanmış patates
1 kase yoğurt
1 kaşık mayonez (İsteğe bağlı)
Bir tutam dereotu
1 diş sarımsak, tuz
kornişon turşu, pulbiber
YAPILIŞI
Haşlanmış patatesler küçük küçük, küp şeklinde doğranır.Dereotları ince doğranır.Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.İçine; dereotu, doğranmış patatesler eklenir, tuz da katılarak karıştırılır.İsteğe bağlı olarak mayonez de ekleyebilirsiniz.Ben çok sevmediğim için katmıyorum.Kornişon turşu ve pul biberle süsleyin servise hazır.Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder