ÇİLEK SOSU


     Mutlaka ama mutlaka deneyin.Tadı harika mı harika, yapılışı kolay mı kolay.Çileğin bol olduğu şu günlerde bu çilek sosundan yapıp dondurucuya atmanızı şiddetle tavsiye ederim.Soğuk kış günlerinde, dışarıda lapa lapa kar yağarken konuklarınıza çilek soslu tatlılar ikram etmek çok hoş olur herhalde.

   Ben denemek için yarım kilo çilekten sos hazırladım.Lezzet kontrolünden geçtikten sonra dondurucudaki yerini aldı.İki kilo çilek alıp biraz daha yapmayı düşünüyorum.

  İlerleyen günlerde bu sosu kullanabileceğiniz tatlı tarifleri de vereceğim. Bence beyaz kremalı tüm tatlılara yakışır.sizin damak tadınıza ve zevkinize kalmış aslında neyle isterseniz kullanabilirsiniz.İşte tarifi...


       MALZEMELER:


  Yarım kilo çilek


  1 çay bardağı toz şeker


      YAPILIŞI:

   Çilekleri yıkayıp derin bir kaba alıyoruz.Eğer çilekler büyükse iki üç parçaya ayırabilirsiniz.Üzerine şekeri döküp el blendırıyla çilekleri tamamen eziyoruz. İşte bu kadar pişirmek falan yok.Sosun kendinden koyu bir kıvamı oluyor.5 dakikada nefis sosumuz hazır.Şeker oranını isteğinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

    Hemen kullanacaksanız buzdolabına kaldırın. Daha sonra kullanacaksanız tek kullanımlık ayırıp dondurun.Birer su bardağı ölçüsünde ayırarak dondurabilirsiniz.İsterseniz plastik bardaklara koyun ya da benim gibi buzdolabı poşetleriyle dondurun. Kullanmadan 5-6 saat önce dondurucudan çıkarın.

    Herkese afiyet olsun... 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler