- 250 gr kiyma
- 1 orta boy sogan(ince kiyilmis)
- 2 orta boy domates(kup kup dogranmis)
- 2 sivri biber(ince kiyilmis)
- 100 gr domates sosu(puresi)
- 1 su bardagi su
- karabiber ,tuz
- 10 yaprak lazanya(kisi sayisina gore degisir ben kucuk bir borcamda yaptim)
BESAMEL SOSU iCiN
- 1 yemek kasigi tereyag
- 2 yemek kasigi un
- 1,5 su bardagi sut
- 50 gr rendelenmis kasar
- yarim cay kasigi muskat tozu
YAPILISI
ilk once ince ince kiydigimiz soganlarimizi kavuralim arkasindan kiymamizi ilave edip kavurmaya devam edelim, kiymamiz kavrulunca ince ince kiydigimiz biberlerini ilave edip biraz daha cevirdikten sonra 100 gr domates sosumuzu ve 1 su bardagi suyumuzuda ekleyelim tuzunu, karabiberini ekleyip kaynamaya birakalim. 1 dakika kaynamasi yeterli olucaktir.
Borcama veya tepsinin dibine lazanya yapraklarimizi dizelim uzerine kiymali sosumuzuda yayip bu islemi istedigimiz kadar kat yapana kadar tekrarliyalim ben ikili taban 5 kat yaptim ve besamel sosumuz icin unu tereyaginda kavuralim uzerine sutumuzu ve muskat cevizimizi ekleyip karistirarak pisirelim kivami koyulasinca rende kasarimizida ekleyip ocaktan alalim hazirladigimiz lazanyalarimizin uzerini kaplayalim ve 180° lik isitilmis firinda kizarana kadar pisirelim AFIYET OLSUNN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder