merhabalarrrr
kuru dolmayi bilmeyen yoktur sanirim ben haftada bir pisirsem hayir denilmez kesinlikle cok tuketilir...
MALZEMELER
- 10 adet kuru patlican
- 5 adet biber
- 200 gr kiyma
- 1 buyuk boy kuru sogan
- 2 bardak bulgur
- 1 bardak dolmalik pirinc
- 2 yemek kasigi salca
- yarim cay bardagindan biraz daha az sivi yag
- karabiber
- tuz,nane
YAPILISI
ilk olarak soganlari ince ince dograyalim cig kiymamizin uzerine diger butun malzemelerle ilave edip iyice karistiralim(ben cigden yapiyorum kiymayi)dilerseniz kavrularakta olabilir
biraz yumusayana kadar hasladigimiz biber ve patlicanlarimizi yariya kadar doldurup birbirlerine birlestirdikten sonra tenceremize alta patlicanlar uste biberler olmak uzere dizip uzerlerine gececek kadar su ilavesi ile ilk olarak yuksek ateste (kaynayana kadar) sonra kisik ateste pisirelimmm hmmm kokular sardi bilee:PP
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder