Bu tarifi esimden ogrendim diyebilirim:p ve evliligimizden buyana hep yaparim gercekten pratik denemenizi tavsiye ederim:))
- 500 gr kusbasi et
- 3 orta boy patates
- 2 havuc
- 1 adet sogan
- 2 adet biber
- kekik(ozellikle)
- karabiber,kimyon
- tuz
YAPILISI_Etleri tencere veya dudukluye koyup biraz su ekleyerek pisirelim.Ben duduklude 15 dakika pisiriyorum.Patateslerimizi kup kup,havuclari yuvarlak sekilde dograyip kizartiyoruz pisen etlerimiz suyunu iyice cekince yarim ay seklinde dogradigimiz soganlari ekletip kavuruyoruz arkasindan biberleride ekleyip kavuruyoruz ve ocagimizi kapatiyoruz.Kizarttigimiz patates ve havuclari ete ekleyip ustune tuzunu baharatlarini ozellikle kekigini ekleyerek tencerenin kapagini kapatip 5 dakika dinlendiriyoruz dilimleyerek kizarttigimiz domateslerle susleyip servis yapiyoruz afiyetler olsunnn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder