GARNIiTÜRLÜ,BiBER SOSLU PATATES CANAKLARI...
Bu tarifi ilk kez yaptim biraz uydurmasionla;)ama gercekten cok lezetli oldular yoksa benmi abartiyorum acaba...neyse ben tarifini vereyim belki ilginizi gecer diyerek..
PATATES CANAKLARI ICIN
- 4 orta boy patates
- 50 gr kasar peyniri
- 50 gr tereyagi
- tuz
GARNITÜRÜ iCiN
- 2 orta boy havuç
- 5yemek kasigi haslanmisbezelye
- 2 dilim salam
- 7-8 adet kornison
(ben yazdan kuruttugum biberlerden yapiyorum)istege gore taze veya kuru.
- 3 tane taze kirmizi biber
- 100gr yogurt
- 2dis sarimsak
- tuz
ilk olarak patatesleri hasliyoruz hasladigimiz patatesleri ezici aletle guzelce pure haline getirdikten sonra icersine rendeledigimiz kasar peynirini ve tereyagimizi ilave edip yuguruyoruz(bu islemi sicakken yapmaliyizki kasarla tereyagimiz erisin)sogumaya birakiyoruz yan tarafta garniturumuzu hazirliyoruz hasladigimiz havuclari,kornisonlari ve salami kucuk kucuk dograyip bir kapta harmanliyoruz ardindan biberlerimizi az bir yagda kizarttiktan sonra rondadan gecirip uzerine sarimsakli yogurdumuzu dokup guzel bir sos elde ediyoruz.yogurdugumuz patatesleri yumurta buyuklugunde alip canak sekli veriyoruz icersine hazirladigimiz garniturumuzden koyup en ustunude biber sosla kapliyoruz maydanoz dallariyla susleyip cay saatlerinde veya yemeklerin yaninda salata olarak yiyoruz:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder