merhabalar ilk tarifim olarak bir tatli koymak istedimki tatli baslayalim diye;)
tarif aslinda Fransizca fakat cevirip vermeye calisacagim...
kesinlikle oneririm:)
CIKOLATALI EKLER(Eclair au chocolat)
- 4 yumurta,
- 100gr margarin
- bir tutam tuz
- 1/4 su bardagi su
- 200 gr un
KREMASI
- 500ml sut
- 5 yumurta sarisi
- 100 gr seker (5 corba kasigi)
- 60 gr nisasta
- 1 paket vanilin veya aromasi yuksek olmasi icin 1 adet vanilin yapragi
- 50 gr margarin veya tereyagi
CIKOLATA SOSU ICIN
- 1 kutu cig krema
- 200gr bitter cikolata
- 50gr margarin
_________________________________________________________________________
Kucuk bir tencerenin icersine suyumuzu,tuzu ve margarini koyup kaynamaya birakiyoruz kaynadiktan sonra tenceremizi ocaktan alip icersine unumuzu ilave ediyoruz hizli bir sekilde karistirarak hamurumuzun icersinde topaklar kalmayacak sekilde yedirip karistiriyoruz sonra yine ocagin uzerine alarak hamurumuz tencereden kolayca ayrilana kadar pisiriyoruz ve ocaktan aliyoruz.Spatula yardimiyla yumurtalarimizi birer birer ekleyerek yediriyoruz.Kivami kulak memesi yumusakligindan birazdaha hatta akici olunca santi torbasi veya tabancayla yagli kagitla kapladigimiz tepsimize istedigimiz buyuklukta sikiyoruz 180° de 30-35 dakika pisiriyoruz kapagini acmamaya ozen gosterelimki sonmesinler pistikten sonrada bir bes dakika firinin kapagini acmiyoruz.KREMASI icin ilk olarak sutumuzu ocaga aliyoruz icersine vanilinimizi ilave ederek kaynamaya birakiyoruz.Yan tarafta 5 yumurta sarisini sekerimizle cirpiyoruz iyice cirptiktan sonra nisastamizi ilave edip krep kivaminda cirpiyoruz yan tarafta kaynayan sutumuzun yarisini bu karisma ekleyerek karistiriyoruz va hemen arkasindan diger yarim kalan sutumuze ilave ederek karistiriyoruz zaten hemen kivamini fark edeceksiniz krema kivamini almissa ocaktan aliyoruz cirparak sogutuyoruz biraz iliyinca margarini ilave ediyoruz iyice yedirince kremamiz hazir .Soguyan eklerlerimizi sivri uclu bir santi torbasiyla dolduruyoruz.Cikolata sosumuz icin 1paket cig kremayi kucuk bir tencereye alip kaynamaya birakiyoruz bir dakika kaynar kaynamaz ocagi kapatiyoruz icersine cikolatamizi ilave edip karistirarak eritiyoruz ardindan 50 gr margarinimizi ilave ediyoruz parlaklik vermesi icin...Doldurdugumuz eklerlerimizin uzerlerini kapliyoruz eklerlerimiz afiyetle yenmeye hazir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder