Islim Kebabi ( Kofteli Patlican Sarma)


Bu gunku tarifim Islim kebabi, Hangi yoreye ait oldugunu bilmiyorum. Turk mutfagina ait oldugu kesin. Yapimi ugrastirici gibi gorunsede cok kolay.

MALZEMELER
6-adet uzun patlican
3-dometes
1-sogan
2-dis sarimsak
1/2-kg kiyma
1-su bardagi sivi yag
1-corba kasigi biber salcasi
1-cay kasigi karabiber
1-cay kasigi kimyon
1-cay kasigi kekik
ve yeterince tuz

YAPILISI
Once patlicanlari alacali soyup uzun seritler halinde dimleyelim ve tuzlu suda yarim saat bekletelim.
Kiymaya sogani rendeleyelim, sarimsagi ezelim ve geri kalan baharatlari eklegip kofte yoguralim.
Yogurdogumuz koftelerden ceviz buyuklugunde kofteler yapip kizgin yagda hafifce kizartalim.
Tuzlu sudan cikardigimiz patlicanlari kurulayip, onlarida sivi yagda hafif kizartalim. Kizaran patlicanlari kagit havluya alip fazla yagini emdirelim.
Mutfak tahtasina bir dilim kizarmis patlicani alalim ve bir ucuna bir kofte koyup saralip, bir dilim domates ile birlikte kurdan'la tutturalim.
Diger iki domatesi rendeleyelim ve 1 kasik sivi yagda iyice soteleyelim. Sotelenmis domatesimize 1 kasik biber salcasini ve 1 subardagi suyu ekleyelim 3 dakika pisirelim.
Tepsiye dizdigimiz Islim kebaplarimizin uzerine domates sosumuzu gezdirelim. Onceden isinmis firinda yaklasik yarim saat pisirelim.
Afiyet olsun
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler