İSLİM KEBABI




Herkesler Güpgüzelinden Günaydınlar....

Patlıcanın zamanı geçmeden  tüketmek lazım.İnanır mısınız bu sene işyeri dışında patlıcan tüketimi yapamadım. Şu sıralar mutfakta tadilat olduğu için, 1-2 gündür mutfağa giremeyeceğim.Fakat kısmetse dönüşte bakalım neler çıkacak :)



MALZEMELER;
  • 1 Kg İnce uzun Patlıcan
  • 3-4 adet Yeşil biber
  • 3-4 adet Domates

Köfte İçin;
  • 350gr  Kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 Dilim bayat ekmek
  • Karabiber, Pulbiber, Tuz ( Estuz)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sos için;
  • 3 Adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ( Estuz)


YAPILIŞI;
  1. Patlıcanları alacalı olarak soyup, boyuna göre dilimleyip, tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Patlıcanlar suda beklerken, köfte malzemelerini karıştıp  yoğuruyoruz.
  3. Yapılan köftelik harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz.
  4. Hafif sıvı yağ koyduğumuz tavada çok fazla değil hafif köfteleri kızartıyoruz.
  5. Diğer Taraftan patlıcanları sudan çıkartıp, kuruluyoruz.Kurulanan patlıcanları kızgın yağda hafif pambeleşinceye kadar kızartıyoruz.
  6. İki patlıcan dilimlerini artı şeklini alacak şekilde yerleştiyoruz.Ortasına köfteyi koyup, patlıcanlarla üstünü kapatıp  yuvarlak kesilen domatesi ve doğranan biberide koyup, kürdan batırıyoruz.
  7. Kebapları 200  derecede domates ve biberler pişinceye kadar pişiriyoruz.
  8. Diğer  taraftan sosu hazırlıyoruz. Domastesi rendeleyip, sıvı yağı ekledikten sonra pişiriyoruz.
  9. Serviz ederken sosları tabakları döküp üzerine köfteleri yerleştiriyoruz.

Afiyetler Olsun...


 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler