Herkesler Güpgüzelinden Günaydınlar....
Patlıcanın zamanı geçmeden tüketmek lazım.İnanır mısınız bu sene işyeri dışında patlıcan tüketimi yapamadım. Şu sıralar mutfakta tadilat olduğu için, 1-2 gündür mutfağa giremeyeceğim.Fakat kısmetse dönüşte bakalım neler çıkacak :)
MALZEMELER;
- 1 Kg İnce uzun Patlıcan
- 3-4 adet Yeşil biber
- 3-4 adet Domates
Köfte İçin;
- 350gr Kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 Dilim bayat ekmek
- Karabiber, Pulbiber, Tuz ( Estuz)
- Kızartmak için sıvı yağ
Sos için;
- 3 Adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ( Estuz)
YAPILIŞI;
- Patlıcanları alacalı olarak soyup, boyuna göre dilimleyip, tuzlu suda bekletiyoruz.
- Patlıcanlar suda beklerken, köfte malzemelerini karıştıp yoğuruyoruz.
- Yapılan köftelik harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlıyoruz.
- Hafif sıvı yağ koyduğumuz tavada çok fazla değil hafif köfteleri kızartıyoruz.
- Diğer Taraftan patlıcanları sudan çıkartıp, kuruluyoruz.Kurulanan patlıcanları kızgın yağda hafif pambeleşinceye kadar kızartıyoruz.
- İki patlıcan dilimlerini artı şeklini alacak şekilde yerleştiyoruz.Ortasına köfteyi koyup, patlıcanlarla üstünü kapatıp yuvarlak kesilen domatesi ve doğranan biberide koyup, kürdan batırıyoruz.
- Kebapları 200 derecede domates ve biberler pişinceye kadar pişiriyoruz.
- Diğer taraftan sosu hazırlıyoruz. Domastesi rendeleyip, sıvı yağı ekledikten sonra pişiriyoruz.
- Serviz ederken sosları tabakları döküp üzerine köfteleri yerleştiriyoruz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder