Patatesli Buzluk Boregi

Merhaba bu sayfaya ve bu posta hosgeldiniz. Iyiki geldiniz cunki beni cok sevindirdiniz
Umarim tum guzellikler sizlerle ve sevdiklerinizle olur.
Sizleri de sevindiren, sizleride mutlu eden insanlar cevreniz de kocaman bir halka olur !umarim.
Onemli olan saglikli, mutlu huzurlu olmak degilmi. Iyi dusunursek iyi oluruz.
Pozitif dusunursek pozitif, enerjik , dinamik oluruz. ( Ben bunlari yapa biliyormuyum acaba ?)
Itiraf ediyorum her zaman degil tabiki , ama iyiye guzele dair seyler dusunmeye calisyorum.
Beni mutlu eden , sohbeti huzur veren , nese veren , iyiye dair yonlendiren arkadaslarimla dostlarimla daha cok vakit gecirmeye calisyorum.
Bunlarda benim yasama bakisim, yada yasadiklarimdan aldigim dersler.
Kim bilir belki aranizda bu kadar kolaymi diye dusunenlerde vardi:
Eger zor ise Zor olani basarmak dah buyuk mutluluk degilmi ?
Kendi adima ben elimden geleni yapmaya calisyorum; Mutlu olmaya calsiyorum , Ben mutlu olursam beni sevenlerde mutlu olur dusuncesiyle elimdne geleni yapmaya cabaliyorum.
Kaybedecek neyimiz varki, hadi sizde cabalayin :))) ~~~ HADI GULUMSEYIN )
Pozitif olurum tabiki :)))
Heleki cayimin yaninda boyle disi citir citir ici yumusacik bir dilim borekde varsa, nasil kotuseyler dusunurum. ...
Bir dilim boregin ne cok sey basardigini goruyorsunuz degilmi?....
Bu kadar borek bogaz duskunu degilim tabiki , ama konuyu boreye baglamam gerekiyordu ;)))
Evet konuyu boregede getirdigime gore tarife geceyim.

Malzemeler

3 adet yufka
3 yumurta
1 su bardagi yagurt
1 su bardagi sut
1/2 paket tereyag

IC MALZEMELER
3 iri patates
1 iri kurusogan
yarim demet maydonoz
1 kahve fincani sivi yag
tuz
karabiber
kirmiiz biber
kekikk


YAPILISI
Once patatesleri harslayin ve ezin. Diger yandan kuru sogani incecik dograyip sivi yagda kavurun
Kavrulan sogana, kekik, kirmizi biber , kara biber ve tuzu ekleyin. Maydonozu incecik kiyin.
Patates, kavrulan sogan ve maydonuzu karistirin, ic malzeme hazir.

Icinin sosu icin : sutu, yagurtu eritilmis tereyagini ve yumurtalari iyice cirpin
Tezgahin uzerine yufkanin birini serin ve uzerine sosun 3 de 1 ile islatin.
Soslu yufkanin uzerine hazirlanan ic malzemenin de 3 de 1 ni yayin.
Ustune ikinci yufkayi serin ve ayni islemi ikinci ve ucuncu yufkayada uygulayin.
Uc katli arasi malzemeli yufkayi bir kenarindan rulo seklinde sarin .
Rulo olan boregi strec folyo ile sarin ve duzluga koyun. ( ben ikiye ayirdim duzluguma sigmadi butun sekilde)
Buzlukta ki boreginizi pisireceginiz zaman dilimleyin ( cozulmeden ) yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerine yumurta surup onceden isinmis firinda kizarana dek pisirin .
Sevgiler
Sefa











Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler