En çok Çilek ve Kızılcık reçelisini seviyorum ne yalan söyliyeyim.Tabi bir de Gül reçeli var.Her sene olduğu gibi bu senede reçellerimi yaptım.Çok fazla çeşit yapmıyorum çünkü bizim evde pek yenmiyor reçel.Şimdi sıra Acıka ve Lutenitsa yapmaya geldi.Bakalım, yapalım ve görelim :)
MALZEMELER;
- 1 kg Kızılcık
- 1 Kg Toz Şeker
- 1/2 Limon suyu
- 3,5 - 4 Su Bardağı su ( Size kalmış.)
- Su ve şekeri bir tenceye alıp kıvamınuı alıncaya kadar pişiriyoruz.Kıvamını anlamak için bir tabağa kaşık yardımı ile damlatıp dağılmıyorsa olmuş demektir.
- Kıvamını alan suya yıkanıp temizlenen kızılcıkları ekliyoruz.
- Meyveler piştikten sonra limon suyunu damlatıyor, bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Pişerken köpükler oluşacaktır.Bu köpüklerin sürekli alınması gerekmektedir.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder