Sizlere söylemiştim şu sıralar çok hamaratım diye.Umarım peşinden bir ayrılık çıkmaz :)
Elimdeki şeftalileri değerlendirmek için yapılan bir tatlı, seveceğinizi umuyorum.
Afiyetler, Bal şekerler olsun...
MALZEMELER;
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su bardağı Şeker
- 1 Su bardağı Yoğurt
- 1 Su bardağı Sıvı yağ
- 1 Su Bardağı Un
- 1adet Orta Boy Şeftali
- Kabartma Tozu, Vanilya
ŞERBET İÇİN;
- 2,5 Su Bardağı Su - 2 Su Bardağı Şeker
- 3-4 Damla Limon suyu
YAPILIŞI;
- Yumurta ve şekeri, krema halini alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Şeftaliyi kabuklarını soyup, ince ince doğurayıp, una buluyoruz.
- İrmiği ardından Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Doğranmış şeftalileri ekleyip, altı yağlanmış borcama revanimizi döküyoruz.
- 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pirişiyoruz.
- Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Ilıyan tatlımıza şerbetini döküp, istenildiği gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz.
İnstagramda beni aycandedebulbul yazıp takip edebilirsiniz. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder