Tavuklu, Basamel Soslu Mifloy Borek

Merhaba herkese, kocaman selam ve sevgilerimi gonderiyorum ve hemen tarifime geciyorum. Boregi Beray in dogum gununde annesi Berna yapti. Degisik ve lezzetli bir borektir. Tavsiye ederim pisman olmayacaksiniz. Ellerine saglik Berna

MALZEMELER
1- tavuk gogsu, haslanip didiklenmis
1- paket mifloy hamuru
2- su bardagi sut
2-corba kasigi tereyagi
2-corba kasigi un
1-bardak kucuk dogranmis kirmizi biber.
2-yumurta
tuz
karabiber

YAPILISI
Once basemel sosunu hazirliyoruz. Tereyaginda unu hafif kavurup soguk sutu ekleyip koyulasana dek karistiryoruz. Koyulasan basemel sosumuz goz goz olunca ocaktan aliyoruz. 1 butun yumurtayi,1 yumurta beyazini , ( sarisini uzerine surucez) didiklenmis tavuk etlerini ve ince dogranmis kirmizi biberi ilave edip iyice karistiriyoruz. Hazirladigimiz ic malzemeyi sogumasi icin biraz bekletiyoruz. Mifloy hamurlarimizi unlanmis zeminde merdane ile biraz acip istedigimiz boyda kesiyoruz ve arasina basamel soslu icimizde bir kasik koyup mifloy lerin uclarini iyice kapatiyoruz.Boreklerin uzerine kalan yumurta sarisini surup corek otu serpiyoruz. Onceden isittigimiz firinda nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun
Sefa

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler