Yemesinden de, yapmasından da büyük bir zevk duyduğum biber dolması tarifim olacak bugün sizlere.
Biliyorum mevsimi artık geçti ama her daim yiyebileceğim bir sebze kendileri.Annemin dolabında öylece kalamazlardı herhalde. Yarı yarıya paylaşıp son kez yaptım sevgili dolmalarımı.
Ben çoğu zaman biber dolmasını etsiz olarak yemeği daha çok seviyorum nedense. Açıkcası böylede güzel oluyor.
Deneyecekler için tarifim aşağıdadır :)
MALZEMELER;
- 1/2 Kilo Dolmalık Yeşil Biber
- 1 Adet Domates ( Dileyen salça ekleyebilir)
- 1 Su bardağı Pirinç
- 1 Adet Orta boy Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1Tatlı kaşığı Nane
- Karabiber- pulbiber- tuz
- 1/2 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı kaşığı Salça
- 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Su
YAPILIŞI;
- Önce biberlerin içini temizleyip, yıkıyoruz.Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
- Diğer tarafta iç malzemeleri için soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan'a doğranmış domatesleri ekleyip 5 dk diriliği gidinceye kadar pişiriyoruz.
- Piriçleri ekleyip, bahatları katıp, pirinçleri kavuruyoruz.
- Kavrulan iç malzemeye suyu ilave edip2 dk sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- İç malzemelerin çok fazla doldurmamak kaydı ile biberlerin içini dolduruyoruz.
- Dolmaları tencereye dizip, tencerenin yarısına gelecek şekilde salçalı sosunu ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.Maksimum 30 dk sonra pişecektir. Tabi biberin yapı farkına bağlı :)
Afiyetler Olsun...
Birbirinden renkli, birbirinden zevki üretilmiş,benim ise severek masalarımda kullandığım Keramika ürünlerine Buradan ulaşabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder