Aşure Tarifi

Bu kadar güzel bir görüntüye bakıpta bir türlü bir kase  dolusu Aşure yiyememek...
Cidden çok sevipte yiyememek.
En azından 2 ayım kaldı diye kendimi oyalıyorum aslında. Neden mi? Çünkü şu sıralar kilolarla ve şekerle iyice başım belada.

 Doğru olarak bildiğim şeylerin aslında yanlış olduğunu öğrenmek hatta bu yanlışın 1 ay da 6 kilo almak kadar  acı bir durumu sözkonusu.
Efendim, beni takip edenler bilirler, minik yavruma hamileyim. onun iyiliği içinse her türlü şeyi yapabilirim kiiiii bu sadece benim için tabiyki geçerli değil. Tüm Anne adaylarıda benimle aynı fikirdedir.
Neyse durum özetine gelirsek, daha öncesinden söylemiştim. Benim doktor kilo konusunda çok titizdir diye.
Aynennnnn, ben 7. ayımda  sırf meyve yedim diye  taammmm 6 kilo almışım. İnanabiliyor musunuz?

Eee bu durumda doktorumdan da fırçayı yedim :(
Bunun dışında birde şeker yüklemesinde  kan şekerim yüksek  çıkınca, şekerle kiloyla uğraşıp duruyoruz işte.

Neyse ki şeker için diyet verildi ve şuan diyetime uymaya çalışıyorum. 


 Dün sabah sırf  ilacımı ve kanımı ölçmek için zar zor yataktan kalkmama rağmen, birde bakmışım ki aşuremizi pişiriyorum :)
 Resmen kendime hayret ettim :)



Lafı çok fazla uzatmadan tarifimize geçelim bakalım :)


Evimde yaptığım 2. aşuremiz, fakat yiyenlere göre çok güzel olmuş.



Bir tepsi dolusu da komşularıma dağıttım tabiyki...




MALZEMELER;

  • 1 Kg buğday
  • 1,5 Su bardağı nohut
  • 1,5 su bardağı Kurufasulye
  • 15 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru incir
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kuş üzümü
  • 4 Su bardağı Toz şeker
  • 3 adet Elma
  • 1 su bardağı Fındık
  • 1 çimdik Tuz
  • 10 adet karanfil

Üzeri İçin;
  • Ceviz
  • Nar
  • Tarçın

YAPILIŞI;
  1.  Buğday, Nohut ve Kuru fasulye iyice temizlenip bir gece öncesinden suda bekletilir.
  2. Ertesi gün ayrı ayrı tencerelerde pişmeye bırakılır.Kontrol edip gerektikçe su ilave edebilirsiniz.
  3. Diğer taraftan küçük küçük doğranmış kayısı, incir, üzüm ve kuş üzümünü sıcak suda bekletiyoruz.
  4. Karanfilleri kaynatıyoruz.
  5. Buğday iyice piştikten sonra nohut ve kurufasulyenin suları süzülüp, buğdaya ekliyoruz.Ve pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Suda beklettiğimiz kayısı incir ve üzümlerin suyunu üzüp aşureye ilave edip, aşurenin içine tuz ve şekerinide ilave ediyoruz.
  7. Aşurenin  sıcak suyunu koyup, kıvamını ayarlıyoruz. Sürekli olarak bir kenarda sıcak su bulundurulması gerekiyor.
  8. Kaynattığımız karanfil suyunu aşureye ekleyip 2-3 dk kaynatıp, küçük küçük doğranan elmalarımızı ve ortadan 2 ye doğranan fındıkları ekliyoruz.
  9. 5 dk kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.


Afiyetler Olsun...



Not: Instagramdan  ( aycandedebülbül)beni takip edebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler