Patlican Cigirtma

Patlicanin en lezzetli zamani sonbaharda olur derdi annem. Neden bilmem bedne daha cok son baharda seviyorum. Ya gercekten lezzetleniyor yada ben o sekilde algiladigimdan lezzetli buluyorum.
Patlican cigirtma bu ismi nereden aldi acaba diye dusnuyordum. Yemeklerimizin ne deyisik isimleri var deyilmi. Ama bu cigirtma sanirim patlicanlarin kizarirken cikardigi sesden geldi.
Patlicna sevenler icin guzel bir secenek. Heleki bir sonraki gun sanki daha bir lezzetleniyor tatlaniyor.Sarimsagin tadi yagina, yagin lezzeti salcaya siniyor.Sagan domates kendilerindne emin bir sekild e patlicanlari tac landiriyor. Uzerined e bir kac dal maydonozzz offff harika ;)

MALZEMELER
4 patlican
1 kuru sogan
2 domates
4 sivri biber
4 dis sarimsak
1 tatli kasigi salca
1 cy brdg zeytin yagi
maydonoz

YAPILISI;
Seritler halinde soyulan patlicanlar tuzlu suda yarim saat bekletilir.Sonr a suzulur kurulanior ve kizgin zeytin yaginda kizartilir.Kizartma islemi sirasinda tavanin agzi kapatilir. Iste tam o sirada cizirtilar cikar ( sanirim ismi oyuzden cigirtma).Her tarafi kazaran patlicanlar kenara alinir. Tavadaki yag da incecik dogranan sogan kavrulur, ince kiyilan biber sogana eklenir ve en son domates kabukalri soyulup dogranip tavaya eklenir. Domatesle birlikte sarimsaklari ekliyorum ben. Sarimsagin aromasi iyice sinsin yemegin suyuna diye.
Domatesler suyunu salinca salca eklenir ve ezilir. Salcadan sonra 1 cay bardagi su ilave edilip karisisim iki dakika ocakta kaynatilir.Kizaran patlicanlar tekrar tavaya sosun uzerine dizilir. Yemegin tuzu ilave edilir ve 10 dakika daha kisik ateste tutulur.
Ister ilk ister soguk servise hazir.
Sevgiler
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler