Adının kebap olduğuna aldanıp zor bir tarif sanıyorsanız şimdiden söyleyeyim yanılıyorsunuz:)Kimi yerde bodrum kebabı kimi yerde ise çökertme kebabı olarak biliniyor.Yoğurtlu ya da yoğurtsuz tercih size kalmış ben ikisinide fotoğrafladım görmeniz açısından.İftar ve davet sofralarınız için hem şık hem doyurucu bir lezzet...
ÇÖKERTME KEBABI(bodrum kebabı)
- 500 gr bonfile
- 3 adet iri patates
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz,karabiber,kekik
- sıvıyağ
- yoğurt(isteğe bağlı)
Etlerimizi kuşbaşı yada şeritler halinde doğruyoruz.
Yağsız tavada çok az sıvı yağ ile harlı ateşte kavuruyoruz.Rengi döndükten sonra ocağın altını kısıp üzerini kapatıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çekince salça ve baharatlarını ilave edip kavuruyoruz sıcak su ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.Etlerimiz pişmeden kesinlikle tuzunu atmıyoruz ki sertleşmesin.Ben ocaktan indirceğime yakın tuzunu ekliyorum.
Patateslerimizi rendenin büyük tarafı ile rendeliyoruz en az 20 dk suyun içinde bekletiyoruz sonrasında süzüp musluğun altında iyice yıkıyoruz ki nişastası kalmasın patateslerin çıtır olması için en önemli nokta bu.
Suyunu süzdürdüğümüz patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz dikkat edin fazla kızarmasın.
Servis tabağımıza önce patatesleri üzerine etleri alıp sıcak servis ediyoruz.Yoğurtlu isteyenler için patateslerin üzerine yoğurt yoğurdun üzerine et olacak şekilde servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder