Hep değişik yemek tarifleri değil arada eski klasik tatlarıda unutmamak lazım.Hazırlaması çok basitte olsa arşivimde olması adına belki birilerinin işine yarar deyip Ramazan lezzetlerine bir yenisini ekliyorum.
ÜZÜM HOŞAFI
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 su bardağı toz şeker
- 5 bardak su
- tarçın,karanfil(opsiyonel)
Üzümleri yıkayıp ,şekerle birlikte tencereye alıp üzerine suyu ekliyoruz.
Orta ateşte şeker eriyene kadar arada karıştırıp 15-20 dk kaynatıyoruz.
İsteğe bağlı içine karanfil yada kabuk tarçın ekleyebilirsiniz.
Ben piştikten sonra içine kabuk tarçın atıp 2-3 saat bekletiyorum sonra çıkartıyorum hafif aroması geçiyor tavsiye ederim.
Soğuk olarak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder