Hafta bir gün mutlaka balık pişiriyorum evde.Tam mevsimindeyken bol bol tüketmekten yanayım ama çocuklar balık yeme konusunda pek isteksiz durum böyle olunca bende mecburen haftada bir gün pişiriyorum.Benim için bayram günü çocuklar için yine mi balık günü:)
FIRINDA ÇİPURA(4 kişilik)
*4 adet deniz çipurası
*2 adet orta boy patates
*1 adet büyük boy kuru soğan
*4 diş sarımsak
*2 adet kırmızı biber
*sıvı yağ
*tuz
*karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş olan balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra içini ve dışını yağlayıp tuz ve karabiber serpiyoruz.Fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
Soğanları halka halka doğrayıp balığın içine yerleştiriyoruz.
Patates ve kırmızı biberi küp küp doğrayıp sarımsağı rendeliyoruz az sıvı yağ ,tuz ve tane karabiberle harmanlıyoruz.Tepsideki balıkların yanlarına gelişi güzel serpeliyoruz.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bu hafta Koskadan gelen bir paket yüzümü gülümsetti.Ben zaten helvayı normaldede çok seven biriyim ama bu sefer ki sıcak helva olunca balığın hemen arkasından sofrada yerini aldı.Koskanın ürünlerini her zaman beğenmişimdir.Sıcak helvasıda çok güzel olmuş kesinlikle tavsiye ediyorum.Aslında sade yemek yerine yanına vanilyalı bir kaşık dondurmayla daha da güzel olacaktır.Sakın paketin minikliğine aldanıp bu bir kişiye ancak yeter diye düşünmeyin çünkü çok yoğun bir tadı var.Üç kişiye rahat rahat yeter bence.Teşekkürler Koska...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder