Balkabaklı Muffin

Bilirsiniz,  kek yapmayı da, yemeyi ve yedirmeyi de pek bi severim.
Aman sakın ha!!!! Sanmayın ki  benim evimde sürekli pastalar, kekler pişiyor.Yok öyle  durum :)
Genelde sebze yemeklerimi de ve çorbalarımı da büyük yoğunlukta yaparım.

Sadece , Pazar kahvaltıları bizim evde çok önem taşıdığı  için  eşim mutlaka özel şeyler yapmamı bekler.Keza bende yapmaktan büyük zevk duyuyorum

Bugün sizler süper bir tarifim var.Özellikle balkabağını severler için,  nefis mi nefis, nemli nemli, yumuşacık veeee Aromalı bir Muffin tarifim var.

Bu tarifi Sevgili Görümcem vermişti.Hazır doğranmış hazır balkabağım olunca yapmak kaçınılmaz oldu.

 Buyrun Efendim...



Islak ıslak nefis bir tat!

 




MALZEMELER;
  • 1 1/3 Su bardağı Un
  • 1/2 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Çay kaşığı Zencefil tozu
  • 1 Çay kaşığı Tuz
  • 1/2 çay kaşığı Muskat tozu
  • 1/4 Çay kaşığı toz karanfil
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu- vanilya
  • 1 1/3 Su bardağı Süt veya Su
  • 6 Çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 1/3 su bardağı toz şeker
  • 2 adet Yumurta
  • 1 Su bardağı Balkabağı püresi (Şeker ile pişmiş olacak)

YAPILIŞI;
  1. Tereyağı ve toz şekeri iyice çirpıyoruz.Ardından birer birer yumurtaları kırıyoruz.
  2. Balkabağı püresinide ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. Diğer bir kapta  kuru malzemeleri( un- tarçın- muskat tozu vs)   karıştırıyoruz.
  4. Balkabaklı  olan malzemelere biraz un- biraz süt - biraz un- biraz süt  karışımı yapıp, tahta kaşık ile kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
  5. Muffin kablarına 1 çorba kaşığı kadar hamurları döküp, 180 derecelik ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz.
Not: iSteğe bağlı ceviz eklenebilir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler