Cok kolay ve bir o kadar da besleyici lezzetli bir meze. Salata , garnitur niyetinede sofralarinizi zenginlestirecek bir tarif.
MALZEMELER
1 kg ispanak
2 kase yogurt
1 kucuk kuru sogan
2 dis sarimsak
2 corba kasigi tereyagi.
YAPILISI
Iyice yikadaginiz ispanaklari irice dograyin ve kendi suyu ile cok kisik ateste hafifi kavurun.
Kavrulan ispanagin suyunu iyice suzun , hic suyu kalmamali. Tencerede incecik kiydiginiz sogani tereyagi ile kavurun. Kavrulan sogana harslanmis suzulmus olan ispanagi ekleyin. Biraz daha ispanak ve sogani birlikte kavurun. Kavrulan ispanagi sogumaya alin. Sarimsagi ezin ve yogutla karistirin, Ispanagain uzerine sarimsakli yorugdu dokun karistirin. Servis tabagina aldiginiz boraninin uzerini istediginiz gibi susleyin ve servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder