Malzemeler
Tavuk butu
1 adet kuru soğan
2 iri diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sirke
Şeker
Tuz
Yapılışı
Çelik tencereye 1 kaşık sıvı yağ konulup kızdırılır. Tavuklar eklenir. Sarımsaklar da atılarak
kapağı kapatılarak yüksek ateşte 15-20 dakika pişirilir. Soğanlar yarım ay şeklinde kesilip eklenir, tavuklar ters çevirilir. Biraz şeker serpilir. 15 dakika kapağı kapalı pişirdikten sonra sirke ve tuz eklenir. 10 dakika daha yüksek ateşte kapak kapalı... Tavuklar kızarmış, soğanlar karamelize olmuş şekilde hazır olmuştur. En başından tencereye bütün soyulmuş patates de konulabilir. Bir önceki yaptığımda patates ile yapmıştım. Altta kalan tarafı kızarıp hafif yanıklaştıkça çevirilerek pişiyor. Tabi patates var ise yukarıdaki işlemlere ek olarak 20 dakika da 1 çay bardağı su eklenip pişmesi gerek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder