Zaman su gibi akıp gidiyor değil mi?
Daha dün gibiydi sanki bloğumu açtığımda. Geçen sene bu günlerde ben, yemek sitelerinde fink atarken benim mutfağı ne denli sevdiğimi bilen sevgili arkadaşım Ufuk'un sayesinde amatör olarak blog hayatına adımımı atmış bulundum.Ve o gün bu gündür de zevkle ve istekle günden güne mutfak arşimi genişletmeye çalışmaktayım.Hey gidi günler heyyyyy nasıl da geçti bir yıl.Onu bunu bırakında düğünüme bile 2 ay kaldı Abooooo......
Blog hayatına girmem bende çok şeyleri değiştirdi. En önemlisi de sizin gibi değerli ve güzel dostlar ,arkadaşlar bulabildim. Ve sayenizde mutfakla, iyice haşır neşir olup beni evliliğe iyice hazırlamış oldunuz Dostlarım.
Desteklerinizi esirgemeyip, beni ziyaret eden bütün misafirlerime,arkadaşlarıma, Dostlarıma teşekkürleri bir borç biliyorum.
Bugün sizlere pazar günü Annem ve sandıkta görevli bulunan arkadaşları için yaptığım böreğimi sunacağım...
MALZEMELER;
Yapılışı;
Daha dün gibiydi sanki bloğumu açtığımda. Geçen sene bu günlerde ben, yemek sitelerinde fink atarken benim mutfağı ne denli sevdiğimi bilen sevgili arkadaşım Ufuk'un sayesinde amatör olarak blog hayatına adımımı atmış bulundum.Ve o gün bu gündür de zevkle ve istekle günden güne mutfak arşimi genişletmeye çalışmaktayım.Hey gidi günler heyyyyy nasıl da geçti bir yıl.Onu bunu bırakında düğünüme bile 2 ay kaldı Abooooo......
Blog hayatına girmem bende çok şeyleri değiştirdi. En önemlisi de sizin gibi değerli ve güzel dostlar ,arkadaşlar bulabildim. Ve sayenizde mutfakla, iyice haşır neşir olup beni evliliğe iyice hazırlamış oldunuz Dostlarım.
Desteklerinizi esirgemeyip, beni ziyaret eden bütün misafirlerime,arkadaşlarıma, Dostlarıma teşekkürleri bir borç biliyorum.
Bugün sizlere pazar günü Annem ve sandıkta görevli bulunan arkadaşları için yaptığım böreğimi sunacağım...
MALZEMELER;
- 12 Aadet baklava yufkası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 kg Çökelik
- tuz, karabiber,Pulbiber
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
- 1 adet bakalava yufkasını alıp, sıvı yağı fırça ile yağlayıp,bir adet daha yufkayıp üstüne ekleyip, tekrar yağlıyoruz, yufkanın son katında da aynı işlem yapılır.
- Yağlanan yufkaların 3.katına çökelikleri her tarafına ekleyip, çok sıkı ve gevşek olmayacak şekilde rulo yapılır.
- Rulo yapılan yufkaları 4 eşit şekilde kesiyoruz.
- Altı yağlanan tempimize börekleri dizip, sıvıyağ ile karıştırılan yumurtanın sarısını sürüp, çörekotu ve susam ekliyoruz.
- 175 derecede 30 dk pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder