KESTANELİ VE ÇİKOLATALI PASTA

Yemek bloggerleri için en kötü durumlardan biridir , özene bözene hazırladığı pastanın fotoğrafını çekemeden bitmiş olması:) Benimde başıma Kestaneli pastada geldi bu olay.Koskoca pastadan bana kalan sadece bu dilim oldu:(Tarifini vermek adına sadece bu fotoğrafla yetiniceğiz artık napalım...
Karyokaları yaparken haşladığım kestanenin bir kısmı ilede kestane püresi yapmıştım.İşte o kestane püresini nasıl değerlendireyim derken bu pasta çıktı ortaya.İç ve dış kreması kestane aromalı olan bu pastanın ara katında kestaneye birde çikolata eşlik ediyor.Tadını siz tahmin edin artık.Ya da tahminin ötesine geçip deneyin  derim.

Kestaneli  ve çikolatalı Pasta 

pandispanyası için gerekli malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1su bardağı un
  • yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır.Beyazları bir çimdik tuz ile beraber krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Diğer tarafta yumurta sarıları ve şeker çırpılır.Şeker eriyince sıvı yağ,su,un,kabartma tozu ,vanilya ve buğday nişastası eklenir iyice karıştırılır.
En son olarak hazırladığımız bu karışıma yumurta beyazlarınıda ekleyip bir kaşık yardımıyla yavaşça hamura yedirilir.
Hamuru yağladığınız orta boy yuvarlak bir tepsiye dökün 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.Kekiniz pişince hemen fırından çıkarmayın fırının kapağını aralayın yavaş yavaş soğusun yoksa kekiniz  hemen çöker.Birde hatırlatma yapıyım bu tarifi  lezzetedairnevarsa .blogspot.com da okumuyorsanız çalıntı içeriktir.
Kek soğuyunca tepsiden dikkatlice çıkarıp ikiye hatta bölebiliyorsanız üçe bölün.Bu kek güzel kabarınca üçe bölünebiliyor.

Kreması için gerekli malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 paket kakao (50gr)
  • 2 su bardağı kestane püresi
  • 1 poşet krem şanti

Hazırlanışı:
Süt,un,nişasta ,şeker ve kakao bir tencereye alınır karıştıra karıştıra pişirilir.
Pişen kremanın içine kestane püresi eklenir karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremanın içine 1 poşet toz şanti ilave edilir mikserle güzelce çırpılır.

Pastanın hazırlanışı:
Kekimizi 2 yemek kaşığı süt ile ıslatıyoruz.Üzerine kremayı koyup çikolata parçalarını serpiştiriyoruz.Ben bitter damla çikolata kullandım 1 çay bardağı kadar.Diğer kekimizi üzerine kapatıyoruz.Onunda üzerini 2 yemek kaşığı süt ile ıslatıyoruz.Kalan kremayla pastamızı sıvıyoruz.Üzerini isteğe bağlı süsleyebiliriz.Ben sadece çikolata sosuyla süsledim (şişede olanlardan)Siz krem şanti ilede  süsleyebilirsiniz.
Pastamızı en az 5-6 saat dolapta beklettikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun...

*********************************************
Pepeladan güzel haberlerimiz var...

Libyada yaşananları hepiniz biliyorsunuz benimde haberleri duyduğum zaman ilk aklıma gelen Sevgili  pepela olmuştu.Çok şükür Şeymanın  yurda döndüğü  haberleri geliyor diğer blogcu arkadaşlardan Rabbim orada yaşayan masum insanların yardımcısı olsun.

Bir de  ödülüm var:)

Bu keyifli ödülüde sevgili lezzet saati ve Sevgili Elif arkadaşlarım layık görmüş bana .Kendilerine  buradan çok teşekkür ediyorum.Benim için izlediğim bütün  blogları okumak çok keyifli olduğu için bende bu ödülü tüm blog arkadaşlarıma gönderiyorum.

Yüreğinizden sevgi evinizden neşe eksik olmasın
Sevgiyle kalın...






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler