Kis kapidan baktirir, Mutfaklarda Corbalarin yerlerini aldirir. Gerci ben yazinda bol dometesli corbaalra hayir demem. Tabiki kiisn daha cok yuketiyoruz. Turk mutfagida corba yonundne cok zengin .Sebzeli , bakliyatli, tarhanalarrr domatesliler, terbiyeliler vs vs vssss
Ben de yogurtlu corba yapmak istedim ve icinede harslanmis nohut ekledim.
MALZEMELER
1/2 kg yogurt
1 yumurta
2 crbk un
1 cyb pirinc ( az harslanmis)
1 sb nohut ( harslanmis)
5 sb su
UZERININ SOSU ICIN
1 ksk nane
1 ksk kekik
1 ksk kirmizi biber.
2 ksk tere yagi
YAPILISI
Butun malzemeleri tencereye alip cirpma teli ile surekli cirparak suyu ekleyelim.
Corbayi ocaga koyup kaynayana dek karistiralim. Kaynayan corba yi arasira karistirarak bir 5 dakika daha pisirelim. Kucuk bir tencerede tereyagini iyice kizdiralim ( kokusunu alana kadar) ve icine , nane, kekik, kirmizi biber leri ilave edip sosunu hazirlayalim. ister corba tenceresine aktaralim sosu istersenzi tabakalrin uzerine ilave edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder