Limonata

Cam bir sürahi içinde buzlu, nane yapraklı limonatanın görüntüsü bile insanın içini ferahlatıyor.


6-8 Bardaklık Malzemeler:
4 adet irili ufaklı yumuşak limon
4-6 yaprak taze nane
2 çay bardağı toz şeker (isteğe göre 1,5 bardak da olur)
1 litre soğuk su

Yapılışı:
-Limonların kabukları rendenin en ince bölümünde rendelenir.
-Limonlar rendeden ayrı bir yerde sıkılır.
-Rende limon kabuğu, 4 adet bütün nane yaprağı, şeker ve yarım çay bardağı sıkılmış limon suyu birlikte kaşıkla eze eze, şeker eriyene kadar karıştırılır, ezilir, dövülür.
-Limon suyu süzülür.
-Süzülmüş limon suyu ve şekerli karışım karıştırılır, soğuk su, buz ve 1-2 bütün nane yaprağı eklenir.
-Buz dolabında yarım saat bekletilir.
-İstenirse süzülerek servis edilir.

Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler