MERCİMEKLİ BÖREK
Gerekli malzemeler:
- 6 adet yufka
- 250 gr margarin ya da tereyağı
- 2 su bardağı süt
- galeta unu
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz ve baharatlar
Yağ kısık ateşte eritilir ılınmaya bırakılır.
Mercimekler haşlanır suyu süzülür.Yemeklik doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur.Salça ilave edilir.Mercimeklerde eklenir güzelce kavrulur.Baharatları ve tuzu ilave edilir.Baharat olarak ben kırmızı pul biber ,karabiber ve çok az kimyon kullandım.Hazırlanan iç harç bir kenarda soğumaya bırakılır.
İlk yufkamızı masamızın üzerine serip erittiğimiz margarini bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine bolca süreriz.Diğer yufkayı üzerine serip tekrar yağ süreriz.Yufkayı eşit şekilde 8 üçgen parçaya böleriz .Uç kısımlarına hazırladığımız mercimekli harçtan koyup sigara böreğinden kalınca sararız.Diğer yufkalardada aynı işlemi tekrarlarız.Hazırladığımız börekleri derince bir kaba dizip üzerine sütü döküp en az 3-4 saat buzdolabında bekletiriz.En son olarak sütte beklettiğimiz böreklerimizi galeta ununa bulayıp yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerleri kızarana kadar önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlanmış fırında pişiririz.
Sıcak sıcak servis ederiz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder