Herkeze hayırlı cumalar diliyorum;
Ben cuma günlerini çok seviyorum,oldum olasıda sevmişimdir.Çünkü ertesi günü tatil gibi oluyor,gerçi biz cumartesi günleri çalıyoruz, hatta çok yoğun oluyorum ama yine de erken çıkabiliyoruz. Bu bile güzel :)
Bu sıra hep tatlılardan gidiyorum ,aslında yayınlanmayı bekleyen bir sürü yemek tariflerim var.Kısmetse onları da en yakın zamanda sizlerle paylaşacağım.
Tarifi Sofra dergisine ,yapımı Ablam'a ait olan bir pasta sunuyorum.
MALZEMELER;
YAPILIŞI;
Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar unu ilave ederek karıştırın.Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın.Önceden ısıtılmış,170 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.Başka bir kapta kremşantipi yapıp, pişen kekin üzerine yayın.Kakao sos için ise su,şeker kakao ve unu tencereye alın.Devamlı karıştırıp soğutun.Pişen kakao sosunu kremşantinin üzerine yayın ve üzerine hindistan cevizini serpin,1-2 saat dolapta bekletip, servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun....
Ben cuma günlerini çok seviyorum,oldum olasıda sevmişimdir.Çünkü ertesi günü tatil gibi oluyor,gerçi biz cumartesi günleri çalıyoruz, hatta çok yoğun oluyorum ama yine de erken çıkabiliyoruz. Bu bile güzel :)
Bu sıra hep tatlılardan gidiyorum ,aslında yayınlanmayı bekleyen bir sürü yemek tariflerim var.Kısmetse onları da en yakın zamanda sizlerle paylaşacağım.
Tarifi Sofra dergisine ,yapımı Ablam'a ait olan bir pasta sunuyorum.
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı un
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar unu ilave ederek karıştırın.Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın.Önceden ısıtılmış,170 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.Başka bir kapta kremşantipi yapıp, pişen kekin üzerine yayın.Kakao sos için ise su,şeker kakao ve unu tencereye alın.Devamlı karıştırıp soğutun.Pişen kakao sosunu kremşantinin üzerine yayın ve üzerine hindistan cevizini serpin,1-2 saat dolapta bekletip, servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder