Bloglarda problem malesef devam etmekte :( biraz önce arkaşım aradı beni "Bloğuna giremiyorum bakamıyorum" diye, canım sıkılıyor açıkcası.
Ne zaman düzelecek, ne zaman bitecek bu azap.
Ben bu hafta yine şerbetli tatlılara devam ediyorum.Aslında epey olmuştu fotosunu çekeli fakat bir türlü yayınlamak nasip olmamıştı.
Tarif Sofra dergisinin Özel yayınına iattir.
Buyrun efendim ŞEKERPAREMİZ....
MALZEMELER;
6-8 kişilik
ŞERBET İÇİN;
YAPILIŞI;
Hamur için gereken malzemeleri iyice yoğurduktan sonra , hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, üzerine bastırıp yassı halini almasını sağlıyoruz.Daha sonra üzerine fındık içinden yerleştirip,170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Diğer taraftan şeker ve suyu ayrı bir tencerede kaynatıyoruz.Şerbet kaynadıktan 3 dk sonra limon suyu eklenip, 5 dk sonra ise vanilyayı ekliyorsunuz.Kıvamı oluncaya kadar kaynatılan şerbet, sıcak sıcak, pişen şekerparelerin üzerine dökülür.
Afiyetler Olsun...
Ne zaman düzelecek, ne zaman bitecek bu azap.
Ben bu hafta yine şerbetli tatlılara devam ediyorum.Aslında epey olmuştu fotosunu çekeli fakat bir türlü yayınlamak nasip olmamıştı.
Tarif Sofra dergisinin Özel yayınına iattir.
Buyrun efendim ŞEKERPAREMİZ....
MALZEMELER;
6-8 kişilik
- 2 adet yumurta
- 4 kahve fincanı eritilmiş margarin
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 12 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fındık içi
ŞERBET İÇİN;
- 3,5 Su bardağı Su
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI;
Hamur için gereken malzemeleri iyice yoğurduktan sonra , hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, üzerine bastırıp yassı halini almasını sağlıyoruz.Daha sonra üzerine fındık içinden yerleştirip,170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Diğer taraftan şeker ve suyu ayrı bir tencerede kaynatıyoruz.Şerbet kaynadıktan 3 dk sonra limon suyu eklenip, 5 dk sonra ise vanilyayı ekliyorsunuz.Kıvamı oluncaya kadar kaynatılan şerbet, sıcak sıcak, pişen şekerparelerin üzerine dökülür.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder