ŞEKERPARE

Bloglarda problem  malesef  devam etmekte :( biraz önce arkaşım aradı beni  "Bloğuna giremiyorum bakamıyorum" diye, canım sıkılıyor açıkcası.
Ne zaman düzelecek, ne zaman bitecek bu azap.

Ben bu hafta yine şerbetli tatlılara devam ediyorum.Aslında epey olmuştu fotosunu çekeli  fakat bir türlü yayınlamak nasip olmamıştı.
Tarif  Sofra dergisinin Özel yayınına iattir.

Buyrun efendim ŞEKERPAREMİZ....


MALZEMELER;
6-8 kişilik
  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 12 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN;
  • 1 su bardağı fındık içi

ŞERBET İÇİN;
  • 3,5 Su bardağı Su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI;
Hamur için  gereken malzemeleri iyice yoğurduktan sonra , hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, üzerine bastırıp yassı halini almasını sağlıyoruz.Daha sonra  üzerine fındık içinden yerleştirip,170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Diğer taraftan şeker ve suyu ayrı bir tencerede kaynatıyoruz.Şerbet kaynadıktan 3 dk sonra limon suyu eklenip, 5 dk sonra ise vanilyayı ekliyorsunuz.Kıvamı  oluncaya kadar kaynatılan şerbet, sıcak sıcak, pişen şekerparelerin üzerine  dökülür.


Afiyetler Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler