ÇİKOLATALI PORTAKALLI KEK



Bu keki balpare blogunda gördüğümden beri yapmak için fırsat kolluyordum kısmet bugüneymiş.Genelde portakallı kek yaptığım zaten sade kek yapardım altın sarısı rengi ve mis kokusuyla tadına doyum olmazdı.İlk defa kakaolu çikolatalı portakallı kek denedim kekin güzel olacağından hiç kuşkum yoktu .Öylede oldu abartmıyorum gerçekten nefisssss bir kek oldu.Kesinlikle denemenizi öneriyorum.

Fotoğraftaki kek hepimizin evde yaptığı basit bir kek gibi gözüksede tarifte kullanılan portakalın bütün olarak haşlanıp püre haline getirilip kullanılması portakalın bütün aromasının keke geçmesini sağlıyor.Hemde acılık olmadan.Tarifin orjinaline sadık kalmaya çalışsamda bir iki ufak değişiklik yapmadanda duramadım yine:) Tarif için balpareye teşekkür ediyorum orjinal tarif için buraya bakabilirsiniz.

Hani derler ya bir taşla iki kuş vurdum diye bende öyle yapıyorum ve bu kekimi mandalin çıkmazı blogunun ev sahipliğini yaptığı mandalinalı portakallı lezzetler etkinliğine ve sevgili balparenin  düzenlediği pişir-yorumla-kazan etkinliğine gönderiyorum.


                                                ÇİKOLATALI PORTAKALLI KEK

Malzemeler
  • 4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1su bardağından iki parmak eksik koyu ayran
  • 125 gr margarin
  • 1 kahve fincanı damla çikolata
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket (25 gr) kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
  • 1 adet iri portakal
  • 1 paket hazır  glazür çikolata yada çikolata sosu
Hazırlanışı


Portakalı güzelce yıkayıp derin bir tencerede üzerine çıkıcak kadar su doldurup sarı suyu çıkana kadar haşlıyoruz.Bu işlemi üç kez tekrar ediyoruz (Yani sarı suyu çıktıkça döküp yerine temiz su koyup tekrar haşlamaya bırakıyoruz.)Suyunu süzüp iri parçalara bölüp robottan geçirip püre yapıyoruz.

Diğer tarafta margarini eritiyoruz(Ben sana hamur işi kullandım.)Damla çikolatalarıda benmari (kaynayan suyun üzeriusulü eritip erimiş margarinle karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz.

Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.Portakal püresi ,koyu ayran ,ceviz ve margarin çikolata karışımını ilave ediyoruz.Başka bir kapta harmanladığımız un,kabartma tozu ,vanilya ve kakao karışımınıda ilave edip karıştırıyoruz.

Yağladığımız kek kalıbımıza hamurumuzu döküyoruz.Biraz koyu kıvamlı bir hamur oluyor.Benim kek kalıbıma bu malzeme çok geldi bende kalan hamuru muffin kağıtlarında pişirdim.Fırınımızı önce 180 dereceye ayarlayıp sonra kek kabardıkça dereceyi yavaş yavaş düşürmenizi öneririm böylece içi çiğ kalmadan güzelce pişiyor.

Fırından çıkardıktan sonra kalıbı  bir tabağa ters çevirip üzerine bir mutfak havlusu örtüyorum böylece kek hem kurumuyor hemde kalıptan kolay çıkıyor.

Soğuyan kekimizin üstüne 1 paket dr oetker glazür bitteri üzerindeki tarife göre hazırlayıp döküyoruz.İsterseniz çikolata sosu da kullanabilirsiniz.Ama çikolata glazürü özellikle tavsiye ediyorum çok yakışıyor.

Kekimiz servise hazır afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler