ELMALI RULO


Soğuk  çok soğuk ama karsız bir günden, hepinize sevgilerimi gönderiyorum:))))
Yurdumun her yanı beyaz örtüye büründü ancak İstanbulda hala kar yok :(
Oysaki küçük meleğimin gözü hep pencerede kar ne zaman yağacak diye.Heyecanla bekliyor kardan adam yapıcakmış ,kar topu oynıyacakmış,Botlarını giyecekmiş eldivenlerini takıcakmış vs ... 
Çocuk işte karı sadece oyundan ibaret sayıyor:)


Bu soğukta eve tıkılıp kalmışken yeni yeni tarifler  denemeye fırsatım oluyor.Bunlarda genelde blog arkadaşlarımda görüp beğendiğim tarifler işte o tariflerden biri Bizim pastaneden Elmalı rulo Sevgili Zinnurun birbirinden güzel tariflerini görmek için tıklayın.


Elmalı hamur işlerine benim gibi bayılıyorsanız size deneyebileceğiniz güzel bir tarif  Elmalı rulo.  Mayalı bir hamurdan hazırlandığı için yapım aşaması biraz uzun sürüyor ama inanın buna değiyor.Hele pişerken o mis gibi elmalı tarçın kokusu yokmu sadece bu koku bile lezzetini anlatmaya yetiyor.




 ELMALI RULO




Hamuru için

  • 1 paket kuru maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  •  1 paketvanilya 
  • 50 gr tereyağı yada margarin
  • 3 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı un
iç malzemesi

  • 4- 5 adet elma
  • 1 fincan su(türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
  • 1 yumurta akı
  • iri çekilmiş fındık yada ceviz
  • 2 yemek kaşığı şeker




HAZIRLANIŞI

  • Bir kapta ılık suyla mayayı karıştırıp 1 yemek kaşığı şekeride ekleyip 5 dk kadar mayanın kabarması için bekleyin.
  • Maya köpürünce üzerine süt ,tereyağ ,tuz ,kalan 1 yemek kaşığı şekeri ve vanilyayı ve 2 bardak unu ekleyip yoğurmaya başlayın hamur elastik bir kıvam alınca 3 yumurtayı teker teker ekleyip yoğurun .
  • 1 .5 bardak un daha ekleyip ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamuru üzerini örterek 2 saat kadar mayalanmaya bırakın .Bu arada hacmi iki katına ulaşıcak.
  • Bu arada elmalı içi hazırlayın .Elmaları rendeleyin bir tavada bir fincan su şeker ve tarçın ekleyerek pişirin .
  • Hamur kabardıktan sonra hamuru söndürün  ve  üzerini örterek 10 dk daha bekletin.
  • Hamuru kare şeklinde açıp kenarlarından boşluk bırakarak hazırladığımız elmalı içten her tarafına yayın.
  • Rulo şeklinde sarın.Yağlanmış fırıntepsisine ek yeri alta gelicek şekilde koyup iki ucunu birleştirip halka şekli verin.
  • Üzerine 5 cm arayla bıçakla küçük çentikler atın 30 dk daha dinlendirin.
  • Halkanın üzerine çırpılmış yumurta beyazı sürün üzerine çekilmiş fındık ve şekeri serpin.
  • 175 derecelik fırında yaklaşık 30 dk da elmalı rulonuz servise hazır.
  • Dilimleyerek ılık yada oda sıcaklığında servis edin.
Not:Unun ölçüsü değişebilir.

Afiyet olsun...


Mutlu ,huzurlu, sıcacık günler...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler