FIRINDA TAVUKLU MANTARLI KREP




Bazı yemekler vardır yapım aşamasıda yemesi kadar zevkli işte o yemeklerden biri Fırında tavuklu mantarlı krep .Bu yemeği yaparken çok eğleniyorum ben  nedense:)
Özel günlerinizde, davet sofralarında sunumu ve lezzetiyle göz doldurucak bir lezzet.Bu yemeği seneler önce bir arkadaşımın iftar sofrasında tatmıştım ilk.Arkadaşım bu yemeği kuşbaşı etle yapmıştı gerçekten öylede nefis oluyor.Ama benim tercihim beyaz et ve mantardan yana oldu .
Krep hazırlaması bazılarına göre zor olabiliyor ama pratiğini alınca gerçekten çok kolay. Krep tarifi için buraya bakabilirsiniz.Hamurun kıvamı çok önemli ne çok sulu nede çok koyu olucak akıcı kıvamda bir hamur olması gerekki tavaya aldığınızda kendi kendine yayılsın.Bunun için özel krep tavaları var onlarla yapımı dahada basit BİM markettten 5 tl gibi bir fiyata almıştım rastlarsanız kaçırmayın derim.


                                                  FIRINDA TAVUKLU MANTARLI KREP
Malzemeler


krep için

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı süt(su)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu(opsiyonel)
  • tuz
  • sıvı yağ
iç harcı için

  • yarım kilo tavuk kuşbaşı(gögüs kısmından)
  • 250 gr mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz,karabiber,kekik
  • sıvı yağ
Üzeri için

  • kaşar peyniri
  • salça
                        Hazırlanışı


Krep için tüm malzemeleri topak olmayacak şekilde karıştırıyoruz.Bir mikser yardımıyla yaparsanız daha iyi olur.Yağladığımız tavamıza birer kepçe olucak şekilde döküp yaydırıyoruz.Önlü arkalı pişiriyoruz.Süt yerine sadece su yada yarı su yarı süt kullanabilirsiniz.
Bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz.Salçasınıda ilave edip kuşbaşı tavuk,ince doğradığımız mantar ve biberi ilave edip soteliyoruz.Tuz ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Hazırladığımız kreplerin ortasına tavuklu mantarlı iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.(resimdeki gibi)
Hazırladığımız krepleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına alıyoruz.Salçalı su hazırlayıp üzerlerine gezdiriyoruz.(salçalı su miktarı çok olmasın )birer ince dilim kaşar peynirinide üzerlerine yerleştirip 200 derecede ısıtılmış fırında  kaşar peynirleri eriyene  kadar tutuyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.


Benden notlar:)
* Salçalı su; 1 yemek kaşığı salça ,1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve 1.5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak elde ediliyor.
*Hazırladığımız yemeğimizi buzdolabında bekletip servise yakın fırına verirsek daha pratik oluyor.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun...


**********************************************************
Bugün İstanbul'a kış geldi:)))
sonundaaaaa
birde kar gelirse tam olucak :)
sevgilerimle...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler