20 ADET GÜLLAÇ
7 SU BAR. SÜT
4,5 SU BAR. ŞEKER
125 gram CEVİZ
YAPILIŞI:
SÜT VE ŞEKER TENCEREDE KAYNATILIR.GENİŞ BİR TEPSİYE BOŞALTILIR.ILIK HALE GELENE KADAR BEKLETİLİR.GÜLLAÇLARI TEK TEK ISLATARAK.TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR.2 KERE İSTEDİĞİNİZ SIRAYA CEVİZ SERPİN VE DİĞER GÜLLAÇ YUFKALARI DA AYNI ŞEKİLDE ISLATILARAK ÜZERİNE SERİLİR.ARTAN SÜTÜ GÜLLAÇLARIN ÜZERİNE DÖKÜP BİR KAPAKLA KAPATIP YARIM SAAT BEKLETELİM.
NOT:ŞERBETE GÜL SUYU VEYA VANİLYA İLAVE EDEBİLİRSİNİZ İSTEĞE GÖRE. BUZ DOLABINA KOYUP SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ VE ÜZERİNİ ARZUYA GÖRE SÜSLEYİNİZ...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder