Yarma Çorbası

6 Mayıs  bizim buralarda çok önemlidir.Bir gece önceden (yanı 5 mayıs da) isteyen her kimse dileğini bir kağıda yazıp içine de demir para koyup gül'ün dalına asar. Gece hızır  uğrasın ,dilekler kabul olsun diye.Sabahta erken den kalkıp gül'ün dalından dilekler toplanır ve o dilek oluncaya kadar  da o kağıt saklanır.
Ben çoğu zaman unuturum valla ama bugün yapmaya niyetliyim.

Veeeeeee her sene olduğu gibi yarın fabrikamız tatil olup, Cumartesi ve pazar günleri mesai yapılacak.Maksat İnsanların hıdırellezlerini kutlamasıdır ki bizim memleketimizde çok önemlidir.

Bir geleneğimizde gelin olacak kızlara, erkek tarafından hediyeler getirilir.Eş dost akraba komşu gelin kıza hediyeler getirirler, ve gelen hediyeler bir ipe asılır. Misafirler yer içer eğlenirler.

Yarın kısmet olursa bizde köyümüzde olacağız.Anneannem, Dedem ayyyy ne güzel hepsini göreceğiz.Bol bol foto çekip de sizinle köyümün resmini paylaşacağım.


Ayyyy bu kadar yeter galiba :) Gelelim mis mis kokan çorbamıza.


Çorbanın içinde kuru fasulye, nohut ve yarma var....



MALZEMELER;
  • 1 Su bardağı yarma
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı kuru fasulye
  • 1/2 kg süzme yoğurt (katık)
  • Tuz
Üzeri için;
  • Nane ve sıvıyağ
Yapılışı;

  1. Yarma,nohut ve kuru fasulyeyi bir gün önceden  suya ıslatılır.
  2. bir gün sonra tencereye suyu koyup, bakliyatları da ekleyip yumuşayıncaya kadar pirişiyoruz.
  3. Biraz tuz eklenir.
  4. Çorbanın suyundan biraz yoğurda ekleyip, sulandırıyoruz.
  5. Daha sonrasında yoğurdu çorbaya eklenip,
  6. Üzeri için  nane ve yağı kızdırıp, çorbaya ekliyoruz.

Afiyetler Olsun Efendim....

Sevgilerimle;
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler