Zeytin Yagli Enginar Kalbi

Baharin gelmesiyle mutfakalrin bas kosesin de yerini aldi enginar. Ben her halini cok severim.
Heleki bu dondurulmus enginarlarin ayiklama derdi de yok :) Hemen 5 dakikada ocaga koy oghh . Zeytin yaglilarda sizlerin'de bildigi gibi 1 gece dinlenmesi cok onemli. O yuzden ben hep bir gun oncede yapiyorum, hem hazir oluyor hem dinlenmis.

MALZEMELER

1 pk dondurulmus enginar
1 iri kurusogan
4 dis sarimsal
1 buck cay b. zeytin yag
1 limon
1 corba k. seker
1 cyk. nane
1 cyk.kekik
1 cyk feslegen

YAPILISI.
Incecik kiyilan sogan ve sarimsaklar zeytinyaginda hafifce kavrulur.Uzerine enginar kalpleri eklenir ve bir iki defa cevrilir.Rengi deyisek enginarlara seker ve limon eklenir. Uzerini ortecek kadarda sicak su eklenir ve enginarlar yumsayana dek kisik ateste pisirilir.
Atesten indirmeden ,nane , kekik ve fesleyen eklenir .Arzu ederseniz uzerini suslemek icin dere otur yada benim gibi kirmizi biber kulana bilirisniz.Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler