"iki kişilik yemek üç kişiye yeter Üç kişilik yemek ise, dört kişiye yeter"
Ebû Hureyre radıyallahu anh Buhârî
Helede bu çorba bol karabiberli mis gibi patates çorbasıysa :)
Bu ara bu çorba benim mutfağımda sık pişer hale geldi. Hem pratik bir çorba ,hem çok bereketli , hemde oldukça lezzetli .
İsterseniz yarı yarıya tavuksuyuylada hazırlayabilirsiniz.Ama benim denemelerim ve ev ahalisinin tercihi sadesinden yana :)
Patates çorbasının pek çok yapılış şekli var bence bu en basit olanı işte tarifi...
PATATES ÇORBASI
malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 lt su
- tuz,karabiber
- Patates ve havucu rendeleyin.
- Bir tencerede tereyağı sıvı yağ ile birlikte kısık ateşte eritin.
- Üzerine unu ilave edip hızlıca karıştırın .(un çok kavrulmasın)
- Kavrulmuş una rendelediğimiz patates ve havuçları ilave edin 2-3 dk kadar kavurun.
- Karışımın üzerine suyu ilave edin önce 1.5 litre su ekleyin kıvamına göre 2 lt tamamlayın.
- Tuz ve karabiberinide ilave edip kaynayınca ocağın altını kısın patates ve havuçlar iyice pişene kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca blendırdan geçirin.Servis etmeden öncede taze çekilmiş karabiber ilave edin.
Benden notlar:)
Çorbayı tavuksuyuyla yaparsanız yağ oranını azaltın.
Çorba durdukça koyulaşmıyor o yüzden fazla su eklemeyin.
Bol karabiber eklemeyi unutmayın:)
Afiyet olsun...
Selam ve dua ile ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder