Zeytinyagli Yaprak Sarmasi.


Sarmalarin bas taci denile bilir, yaprak sarmasi icin. Sevmeyen, tarifini bilmeyen yoktur sanirim. Her yigidin bir yogurt yemesi oldugu gibi, her ahcininda bir dolma ici hazirlayisi vardir. Kimisi uzumlu fistikli, kimisi sumakli , kimisi nar eksili reyhanli bu listee uzayip gider.
Bizim evde uzumlu fistikli cok sevilmiyor. Bende kendi damak zevkimize gore bir sarma ici hazirliyorum. Nasilmi iste boyle..
MALZEMELER
1/2 kg yaprak ( ben bahcemden topladim)
1/2 kf pirinc
1 bag maydonoz
1 bag dere otu
2 iri k, sogan
4 dis sarimsak
1 c.kasik domatas salcasi
1 c, kasik biber salcasi
2 c,kasigi nar eksisi
1 s,brdk zeytinyagi
1 adet limon
1 k,kasigi kimyon
1 " k.biber
1 " reyhan
1 " kr, biber
1 cimdik turk kahvesi ( cok hos aroma veriyor)
Tuz
YAPILISI.
Yikayip tuzlu suda hafif harsladigimiz yapraklar sogurken icini hazirlayalim.
Ben yaprak sarmasinin icini kavurmadan sariyorum ( cigden )
Iyice yikadigimiz pirince,Sogani incecik dograyalim. Ince kiydigimiz ,maydonoz, dere otu ve ezilmis sarimsagi ekleyelim. Salcalari, Zeytinyagi nin yarisini tum baharatlari ve nar eksisini ekleyelim.Tuzunu da ayarladiktan sonra dolma icimizi karistiralim.
Soguyan yapraklar dan tek tek alip ortasina 1 kasik ic koyup ( bir cogunuz biliyorsunuz bu kisimi ) once kenarlari kapatip saralim ve tencereye dizelim.
Tencereya dizilen sarmalarin uzerine geri kalan zeytinyagi biraz tuz, limon dilimlerini ve iki su bardagi suyu ekleyip. 45 dakika kisik ateste pisirelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler