Havuç salatası;
Malzemeler;
- 1 Kg havuç
- 1 Su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş olacak)
- 3 Yemek kaşığı mayonez
- 4 Yemek kaşığı yoğurt
- Pulbiber,Karabiber,tuz
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
1 kg havuçun kabukları soyulup rendelenir,rendelenen havuçlar bir tavaya alınıp sıvıyağı eklenir. Kavurmaya başlıyoruz.Kavrulan havuçlar soğuduktan sonra cevizleri ve yoğurtlu sarımsak ve baharatları ilave edilip, servis yapabilirsiniz.
Kırmızı Biberli- Brokoli salatası;
Malzemeler;
- 1 Kg brokoli
- 4 Adetközlenmiş kırmızı biber
- 1 Avuç ceviz (iri dövülmüş olacak)
- 1 Adet limon
- 1/2 Çay bardağı sıvıyağ
- 3 Diş sarımsak
- Tuz,pulbiber,karabiber
Yapılışı;
Haşlanan brkoliler ve közlenmiş biberler doğranıp,üzerine ceviz eklenir.Sosu için ise limon suyu,sıvıyağ, dözülmüş sarımsak ve baharatlar karıştırılıp,brokoli ve biberlerin üzerlerine eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder