Fincanda tel kadayıf



Bu tarifi pembe tatlar blogunda gördüm ve o günden beri denemek için sabırsızlanıyordum çünkü kadayıfı tutturmak biraz marifet ister ya çok kuru yada hamur gibi olur bazı tarifler ama bu tam kıvamında hem servisi kolay ve şık hemde çok lezzetli fincanda olduğuna aldanmayın sadece şekil vermek için:))


FİNCANDA TEL KADAYIF
  • 500gr tel kadayıf
  • 200 gr margarin
  • içi için ceviz veya fındık
şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
hazırlanışı...
Bir tencerede şekeri ve suyu kaynamaya bırakıyoruz 10-15 dk kadar kaynaması yeterli limon suyunuda ekleyip ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
Derince bir kabın içinde daha önceden erittip ılıttığımız margarinimizle kadayıfları güzelce harmanlıyoruz.
Kahve fincanımızın içine bir parça kadayıf alıp bastırıyoruz üzerine biraz ceviz yada fındık kırığı koyup üzerine tekrar bir parça kadayıf koyup iyice bastırıyoruz( fincanın şeklini alması önemli burda )yağladığımız fırın tepsisine fincandaki top kadayıfları ters çevirerek tepsiye çıkartıyoruz.
Bu işlemi kadayıflar bitene kadar tekrar ediyoruz.
Kadayıfların üzerine fındık kadar birer parça yağ koyuyoruzki daha iyi kızarsın .
175 derecede pişiriyoruz fırından çıkan kadayıflarımızı hemen soğuk şerbetle buluşturup üzerine bir tepsi kapatıyoruz.
Şerbetini çekmesi için 1 saat kadar bekletiyoruz.
Soğuyan kadayıflarımızı istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz...

Önizleme
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler