Kış hazırlıkları Karışık turşu




Turşuyu çok severim ama hazırları nedense hiç sevmem o yüzdende hersene kendim kurarım turşumu mis gibi katkı maddesiz...
Bu sene bir değişiklik yapıp kırmızı lahanada ekledim.

malzemeleri
  • 1 kg minik salatalık
  • 1 kg biber
  • 1adet küçük lahana
  • 1 demet kereviz yaprağı
  • 1 adet kırmızı lahana
  • 5 adet havuç
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 kg yeşil domates
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 300 gr tuz
hazırlınışı
  • turşuluk malzemelerin hepsi güzelce yıkanır temizlenir .
  • biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır ortadan bir bıçak yardımıyla delinir.
  • domates,havuç ,lahana ve kereviz yaprakları iri iri doğranır.
  • sarımsaklar soyulur havanda dövülür
  • sebzeler büyük bir kabın içinde biraz tuz ,yarım su bardağı sirke ve sarımsaklarla harmanlanır.
  • bidonlara sıkıca bastırıp yerleştirilir .
  • başka bir kapta kalan tuz ve sirke karıştırılıp bidonların içine yavaş yavaş dökülür .
  • bidonların ağzı sıkıca kapatılır
  • 2 yada 3 hafta içerisinde turşularımız hazır olur.
not: hazırladığımız turşuları 2 -3 gün sonra açıp tuzunu kontrol edebiliriz eğer tuzsuzsa suyu başka bir kaba alıp tuz ilave edip tekrar bidonlara doldurabiliriz.
afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler