Turşuyu çok severim ama hazırları nedense hiç sevmem o yüzdende hersene kendim kurarım turşumu mis gibi katkı maddesiz...
Bu sene bir değişiklik yapıp kırmızı lahanada ekledim.
malzemeleri
- 1 kg minik salatalık
- 1 kg biber
- 1adet küçük lahana
- 1 demet kereviz yaprağı
- 1 adet kırmızı lahana
- 5 adet havuç
- 5 adet kırmızı biber
- 1 kg yeşil domates
- 2 baş sarımsak
- 1,5 su bardağı sirke
- 300 gr tuz
hazırlınışı
- turşuluk malzemelerin hepsi güzelce yıkanır temizlenir .
- biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır ortadan bir bıçak yardımıyla delinir.
- domates,havuç ,lahana ve kereviz yaprakları iri iri doğranır.
- sarımsaklar soyulur havanda dövülür
- sebzeler büyük bir kabın içinde biraz tuz ,yarım su bardağı sirke ve sarımsaklarla harmanlanır.
- bidonlara sıkıca bastırıp yerleştirilir .
- başka bir kapta kalan tuz ve sirke karıştırılıp bidonların içine yavaş yavaş dökülür .
- bidonların ağzı sıkıca kapatılır
- 2 yada 3 hafta içerisinde turşularımız hazır olur.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder