Nihayet Tiramisu nun tarifini yazmaya firsat buldum .Denemenizi sidetle tavsiye ediyorum cok nefsir bir tat :)
TIRAMISU:
(9”x13” tepsi icin olculer – olculeri yapacaginiz tepsinin buyuklugune gore cogaltabilir yada azaltabilirsiniz.)
2 Paket Mascarpone peyniri
1 kucuk boy heavy whipping cream
4 paket ladyfingers (not the creamy ones)
2 Yumurta
1/2 cup seker
Cocoa (unsweetened - dark)
3 cups sut (hepsini kullanmak zorunda degilsin)
2 corba kasigi koyu renk Nescafe
3-4 corba kasigi Drambuie likor(yada Scotch whisky, fakat likor ile daha guzel oluyor.)
Seker ile heavy wipping cream el mixseri ile 2 dakika karistirilir.
Macarpone beynirleri ve yumurtalari koyup yine el mixeri ile 3 dakika daha karistirin.
Eger cok kati olmussa soguk sut ekleyerek istediginiz yumusakliga getirebilirsiniz. (benim tercihim hic sut eklememek)
Sut’u ufak bir tencereye koyup ilitin ve kenara cekin.
Icine 2 yemek kasigi kahveyi ilave edin ve kahve eriyene kadar karistirin. Kahve eridikten sonra 3 yemek kasigi Drambue Likor’u ilave edip karistirin.
Tepsiye 1 kat Lady Finger lari koyup ustunu sut/kahve/likor karisimi ile hafifce islatin. (cok fazla islatmayin kekiniz cok sulu olabilir). Peynirli karisimin 1/3’unu lady finger’larin ustune esit yayin. Bu islemi toplam 3 defa yapin. (en ustte peynirli karisim olacak).
En son olarak Kakaoyu duzgun birsekilde tamamen kekin ustunu kaplayacak sekilde birazcik kalin bir tabaka halinde serpin. (en guzel Ince cay suzgeci ile serpiliyor)
Yemeden once en az 2-3 saat bekletin (hatta ertesi gun cok daha guzel lezzeti oluyor).
Bon appétit or afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder